Home » Camino Ingles

Camino Ingles afstand 119 km

BETANZOS_01_MG_4044.jpg

Zoals de naam van deze camino al aangeeft heeft deze camino een historische relatie met de pelgrims die vanuit Groot Brittannië Santiago de Compostela bezochten. 

De Camino Ingles komt door een van de dunbevolkste regios van Spanje. De route begint in de haven van Ferrol en gaat zuidwaarts door de glooiende groene heuvels, bossen en Galicische dorpjes richting Santiago de Compostela.

Tijdens de eerste twee etappes van deze pelgrimsroute volgen we de kustlijn. In Betanzos verlaten we de kust via een grotendeels vlak pad.  We gaan landinwaarts waar we lopen door landelijke weggetjes, groene velden en kastanjebossen. We passeren kerkjes, kloosters, middeleeuwse bruggen, en authentieke dorpjes die deze wandeltocht bijzonder maken. De vele stenen kruisen, oude romaanse kerken en middeleeuwse bruggetjes herinneren aan een ver pelgrimsverleden en geven deze route een bijzonder karakter. 

De laatste dag zien we Santiago al van ver liggen. Deze mooie stad met zijn historische gebouwen ,waaronder de kathedraal, waar we gezamenlijk deze tocht beëindigen. 

Onze laatste nacht slapen we in Santiago de Compostela.

 Prijs 8 dagen €386,-

 

banner_2.jpg