Home » Camino Portugués

Camino Portugués, afstand 235 km

Porto3flat-cc-contr-oliv1002.jpg
2015-09-05092235.jpg
2015-09-05112840.jpg
4eebc03e93a78b9bc0b2ba7695a12f7e.jpg
2017-04-29193004-2.jpg
2015-09-10161938-3.jpg

De camino Portugués is een tocht door mooie glooiende akkers en met veel wijngaarden, waar de wereldberoemde port gemaakt wordt. De route die door het binnenland gaat, leidt je langs, vredige dorpjes, eucalyptusbossen  en onder de druiven door.

Tijdens de wandeltocht langs de kust, loop je langs kleine vissersdorpjes met een wonderschone natuur en de zee aan je linkerkant.

 

We starten deze prachtige tocht in Porto ( met uitzondering van de wandeltocht vanaf Valença). Porto is een havenstad in het Noordwesten van Portugal, aan de Costa Verde. Het mooie Porto is gebouwd aan de rivier de Douro, het is tegen 7 heuvels gebouwd, en wordt ook wel de stad van de bruggen genoemd. Het is, na Lissabon, de grootste stad van Portugal.Kenmerkend zijn de kleurrijke huizen en de porthuizen. Het heel oude centrum van Porto staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco en wordt ook wel Ribeira genoemd.

De Costa Verde is vooral bekend om zijn uitgestrekte zandstranden en het heuvelachtige landschap met veel wijnbouw. De route langs de kust gaat langs kleine vissersdorpen met een pad waar je  constant uitzicht hebt op de zee.

We passeren de mooie plaatsen Ponte de Lima met zijn beroemde romaanse brug en middeleeuwse stadskern, Valenca een historische vestingstad, Valença is een stad aan de grens, gelegen aan de rivier Rio Minho, die omgeven wordt door stadsmuren. De stad heeft nog de oude kenmerken van een vestingstad uit de 17e-18e eeuw in de stijl van de Franse militaire architect Vauban. Het is daar waar we de grensrivier Minho over gaan, bij Tui. We lopen verder door Spanje en beëindigen de wandeltocht in Santiago de Compostela met een voldaan gevoel.

 

De camino Portugués is een gemiddeld zware route omdat deze geen erg grote hoogteverschillen kent.

 

Er zijn twee verschillende routes om deze camino te lopen, ik bied ze beide aan. Er is de binnenlandse route en een route langs de kust.

Ook een verkorte versie ( 119 km), vanaf Valença, bied ik aan. Een tocht, van 9 dagen door het binnenland.

 

We slapen op alle routes in hostels/hotels soms in een appartement. De prijzen zijn o.b.v.  2 persoons kamers met aparte bedden met ontbijt.

Mocht het zo zijn dat er geen hotels beschikbaar zijn in een bepaalde streek dan wijken we uit naar een herberg. Dit zal ik van te voren vermelden in de informatie die je ontvangt bij je aanmelding.

Prijzen:

Camino Portugues binnenland 14 dagen €663,-

Camino Portugues kustroute 15 dagen €778,-

Camino Portugues vanaf  Valença   8 dagen €429,-

 

 

Het YouTube filmpje hierboven is een impressie van de Camino Portugués met aansluitend de Camino Finisterre , die ik zelf heb gelopen in 2015.